Jäsentiedote 2/2023

 

RUKAVEDEN ERÄ RY JÄSENTIEDOTE 2/2023

Kesäkokouksen yhteenveto

Kesäkokouksen pidimme 23.7.2023 Ahvenisen Erämajalla. Koontia kokouksesta:

Pienriistanmetsästyksestä: Saaliskiintiönä yksi metso, neljä teeri /jäsen, koppelo rauhoitettu. Muita riistaeläimiä saa metsästää rajoituksitta saaliskannan sallimissa rajoissa, mutta hallitus suosittelee, että jäsenet verottavat riistakantoja maltillisesti.

Vierasmaksu 15€/krt enintään 5 krt jäsenen mukana, rintaperilliset 10€/krt rajoituksetta. Metsälle saa ottaa vieraaksi alle 15-vuotiaan ilman maksua. Saalis isännän kiintiöstä ja isännän on oltava mukana metsällä. Majavan ja pienpetojen metsästyksellä ei ole vierasmaksua eikä kertarajoitusta, mutta metsästyksestä/saaliista on ilmoitettava hallituksen jäsenelle. Mahdollisesta ilveksen yhteisjahdista ei peritä vierasmaksua.

Metsästysmaidemme vuokrasopimuksissa on ehtoja esim. tulenteosta. Nämä on syytä ottaa huomioon liikkuessa metsällä. Lista ehdoista ja maista liitteenä. Rauhoitusalue pysyi ennallaan. Kartta löytyy Erämajan seinällä.

Hirvijahti alkaa La 14.10.2023 klo.7.00 Erämajalta. Hirvenkaatolupia seuralle on myönnetty yhdistykselle 2+2.

Oltava kuluvana vuonna suoritettu lisenssi (nykyinen hirvikoe) ja voimassa oleva hyväksytty metsästyskoeammunta tai kuluvana vuonna hyväksytty metsästyskoeammunta. On suositeltavaa, että kaikki hirvijahtiin osallistuvat kävisivät harjoittelemassa myös liikkuvaan maaliin ampumista. Seuranmestaruusammuntoihin osallistuminen lasketaan lisenssiksi.

Hirvijahtiin osallistuvan on suoritettava hirvimaksu 80€ yhdistyksen tilille: FI28 5103 1940 0062 19, ERÄPÄIVÄ 29.9.2023, eräpäivän jälkeen hirvimaksu on 100€. Maksaessa käytettävä henkilökohtaista viitenumeroa, joka ilmoitettiin keväällä 23. Viimeinen hirvijahtiin ilmoittautumisajankohta on 14.10.2023 klo.7.00. Päätettiin ettei järjestetä erillisiä hirvitalkoita eikä palaveria, vaan nylkyvajan desinfiointi tehdään ensimmäisenä metsästysaamuna ja mahdollisista muista asioista keskustellaan ennen metsälle lähtöä.

Hirvipeijaat 18.11.2023 erämajalla klo.17.00. Yhdistyksen jäsenille perheineen tämä jäsentiedote on myös peijaiskutsu. Päätettiin, että järjestelyt hoidetaan talkootyönä, vastuu järjestämisestä on hallituksella ja Hirvijohtajilla.

Karhuasiat:. Päätettiin, ettei yhdistys aseta omia sääntöjä karhun metsästykseen. Päätettiin, että karhunmetsästyksen yhteyshenkilönä toimii Jani Matikainen, joka hoitaa myös karhujahti paperit ja varayhteyshenkilönä Antti Kosonen Päätettiin, että karhunmetsästyksen yhteyshenkilö järjestää yhteisjahdin tarvittaessa. Kesäkokous päätti, että karhunmetsästyksen Yhteyshenkilö selvittää karhunmetsästyksen rajat ja säännöt. Päätettiin karhuvierasmaksuksi 70€/kausi ja majoituksesta 10€/henkilö/vuorokausi, majoitusmaksu koskee yhdistyksen ulkopuolisia henkilöitä.

Karhujahdin yhteyshenkilöiden tiedot löytyvät sähköpostista/jäsentiedotteesta.

Kaikki ketkä metsästävät yhdistyksen mailla karhua on allekirjoitettava karhusäännöt. Jos allekirjoitatte jossain muualla, ilmoittautukaa yhteyshenkilölle, jotta voimme perustaa whatsApp-ryhmän karhujahdin tiedottamista varten yhdistyksen mailla. Kokous päätti myös, että aamulla karhunmetsälle lähdettäessä on ilmoitettava yhteyshenkilölle tai varayhdyshenkilölle. Tällä koordinoimme metsästystä.

TIEDOKSI

 • Toimintakortin viimeinen palautuspäivä on 5.1.2024. Tämän jälkeen postitettuja toimintakortteja EI HYVÄKSYTÄ. Täyttäkää myös tilasto-osa 2.sivun alareunasta, koska sen perusteella osallistumme riistanhoitokilpailuihin yms. Toimintakortin ja viitenumerolistan voi kopioida itselle tai tulostaa rve.fi.
 • Päätettiin, että Antti Kosonen hoitaa joukkueen Enon hirvimestaruusammuntoihin, joka järjestetään Enon radalla 23.9.2023. Kaikki saa osallistua kilpailuun.
 • 2-3.9 Kalevan Rasti järjestää Herajoella pitkänmatkan suunnistuskilpailun. Yhdistys hoitaa parkkeerauksen. Talkoolaisia tarvitaan, ilmoittautuminen Hannu Lappalaiselle.
 • Oma riistasta myös metsästysalueiden kartat. Sihteeri lisää kutsun seuraan pyydettäessä, kun jokainen halukas on rekisteröitynyt.
 • Muistutuksena, metsästysammunnoista on tulostettava kuitti tai lisättävä Antti tai Markku valvojaksi, jos ei tulostus mahdollisuutta.
 • Kaikkia yhdistyksen jäseniä, mutta eritoten Hirvijahtiin osallistuvia suositellaan tutustumaan sekä ottamaan käyttöön Oma Riista -palvelu niin tietokoneella kuin älypuhelimella kukin omien mahdollisuuksiensa mukaan. Kaikki hirvijahtiin liittyvät havainnot ja ilmoitukset tehdään tänä vuonna Oma Riista-palveluun. Metsästyksenjohtajat voivat tehdä nämä niiden puolesta, ketkä eivät palvelua syystä tai toisesta voi/halua käyttää. Oma Riista-palvelun sivulla on myös ohjevideoita yms.
 • Lyijykielto alueet löytyvät oma riistasta. Pääsääntönä on merkitty jokaisen vesistön, lammen, joen ja muiden kosteikoiden ympärykset lyijykielto alueiksi. Tämä on syytä huomioida metsästyksessä. Tämä koskee meidän metsästysmaita myös.

Aluetunnukset omariistaan. Voi käyttää koiraohjelmissa:

KARHU

AQQC2TKJUC HIRVI

89UMJCYEVV PIENRIISTA 6WVEGXHBVA

Eräitä rajoituksia metsästysalueilla, tiedot metsästysvuokarasopimuksista

Metsäyhtiöiden ja yksityismetsien metsästysalueet:

 1. Moottorikäyttöisen ajoneuvon käyttö maalla ilman vuokranantajan lupaa on kielletty
 2. Poikkeuksena vuokralainen saa käyttää moottorikäyttöistä ajoneuvoa kaadettujen suurikokoisten riistaeläinten noutamiseen siten, että metsätaloudelle aiheudu vahinkoa
 3. Vuokralainen on velvollinen huolehtimaan siitä, että metsästäjät eivät vahingoita taimikoita ja kasvavia puita. Erityisesti on suojeltava alueella olevia keloja.
 4. Puuston kaatamiseen on saatava maanomistajan lupa.
 5. Muovin ja roskien jättäminen maastoon ja käyttö merkkaukseen on kielletty.
 6. Hirvivahinkojen välttämiseksi nuolukiviä ei saa laittaa koivun- ja männyntaimikoihin eikä niiden välittömään läheisyyteen. Nuolukiven vientiin vaaditaan maanomistajan lupa.

Lisäksi Tornator Oy:n rajoitukset:

 1. Mittalangan tai sitä vastaavien materiaalien käyttö riistan kulkemisen tunnistamiseksi on kielletty
 2. Metsäteiden sulkeminen ei saa aiheuttaa haittaa muille tienkäyttäjille.

Lisäksi rajoituksia:

 1. OM Vihta , tila nro:146-408-45-4 Vihtajärvellä, koirakokeista tehtävä ilmoitus maanomistajalle.
 2. Seuran kiinteät tulen tekopaikat: Venäjänjärventien ensimmäinen mutka Ahvenisentieltä päin Lohivaaran risteys Koiripuronrien päässä oleva tulipaikka. Immolankankaalla Mäntylammille menevän tien alussa.

TULEN SAA TEHDÄ MUUTEN VAIN MAANOMISTAJAN LUVALLA

Maannvuokrausjaosto

 
 

 

 

Sihteeri